Workshops

Sjamanistische workshops en ceremonieën geven verdieping. We maken de verbinding met de elementen, de kosmos en de aarde en al haar bewoners. We maken ook verbinding met elkaar. We staan stil bij waar we dankbaar voor zijn.
Witte Wind geeft de volgende workshops:

Drumcirkel

We maken eerst een medicijnwiel van edelstenen en kristallen. Met de geur van salie maken we een heilige cirkel en we maken een vuur. We roepen de windrichtingen aan. In een sjamanistische drumcirkel stem je op elkaar af en bouw je samen een ritme op. We zitten rond de pow-wow (moederdrum) met instrumenten. Je ervaart de transformerende kracht van de drum. Je bespeelt de sjamanendrum, pow-wow, djembé, rainstick, fluit en andere oer-instrumenten.
Als het gunstig weer is houden we de drumcirkels buiten in de natuur: aan de Rijn in Wageningen. Ervaar het ritme van de natuur onder het licht van de volle maan. De drumcirkel valt tegelijk of enkele uren voor of na de volle maan. Dan is de kracht van de maan het sterkst.
Bij ongunstig weer is de drumcirkel binnen bij Witte Wind, en in de maanden december, januari en februari, maart.
Ervaring met muziek is niet nodig. Het is leuk als je je eigen instrument meeneemt.

Kijk in de agenda voor de eerstvolgende drumcirkel en meld je aan via het contactformulier.
Wil je een drumcirkel ceremonie houden met je eigen groep vrienden, intervisiegroep of familie. Dat kan ook?
Neem contact met ons op om te overleggen over de details, via het contactformulier.

Healing Song Cirkel

Je ervaart wat de kracht van stemmen en de klanken van de sjamanendrums en ratels met je doet. Elk apart zijn ze al heel krachtig, maar samen…. In deze workshop mag je jouw wens voorleggen en krijg je antwoord in de ‘droomtijd’. Een Healing Song geeft inzicht, heling en maakt bewust.

Eerst nemen we je mee in een begeleide meditatie, waarin we na verloop van tijd ook onze stem inzetten. Dit is een manier om de deelnemers met elkaar te verbinden en af te stemmen op elkaar en de aarde.
Elke deelnemer onderzoekt daarna in zichzelf welke healing hij wil ontvangen, en welk woord daarbij hoort. De volgende stap is dat elke deelnemer één voor één de krachten van de hele groep mag inzetten om zijn wens te beantwoorden door te zingen en te trommelen.
Een Healing Song ervaring geeft inzicht en heling.

Deze workshop wordt op aanvraag gehouden voor groepjes vanaf 6 personen.  Neem contact met ons op om te overleggen over de details.

storytelling

Ceremonies bij speciale persoonlijke gelegenheden

Bij geboorte, huwelijk, scheiding en overlijden een sjamanistisch ritueel uitvoeren zorgt voor meer verdieping en verwerking van deze gebeurtenis. In overleg met jou/ jullie verzorgen we graag een ritueel met een vuur en despacho. Of we vullen de ceremonie op andere wijze in.
Lees ook de blogs over deze onderwerpen: Handfasten ceremonie in de natuuronze eigen sjamanistische huwelijksceremonie.
Voor meer informatie over ceremonies bij speciale gelegenheden, neem contact met ons op, via het contactformulier.

Handfasten ceremonie in de Natuur

Persoonlijke workshops

Wil je een leuke activiteit voor je verjaardag, personeels-uitje, kinderfeest, of met een groep vrienden? Witte Wind geeft drumcirkels of workshops voor groepen van alle leeftijden. Verras je vrienden, collega’s, familie, kinderen etc. met een klankworkshop. Deze klankworkshop geeft Witte Wind op locatie of in de praktijkruimte; afhankelijk van de mogelijkheden.
De richtprijs voor een groep is ongeveer 20 euro pp (met een minimum van 250 euro per workshop).  Een klankworkshop duurt gemiddeld 1 a 1,5 uur, afhankelijk van de doelgroep. Meerprijs voor op locatie werken is 50 euro. Prijs op aanvraag, afhankelijk van de soort workshop; en afhankelijk van het aantal personen.
We werken tot maximaal 60 kilometer buiten Wageningen.
Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Edelstenen steencirkel
Vortex van edelstenen

Klanksessie

Wil je diep ontspannen? Bij een klanksessie ervaar je helende klanken en laat je spanning los. De trillingen van metalen klankschalen, kristallen klankschalen, sjamanendrum, sansula, carillon, gong, zang en andere wereld-instrumenten nemen je mee op een sjamanistische reis.  Jan-Willem en Caroline  bespelen instrumenten begeleid door sjamanistische zang.
De workshop kan meer ontspannend (liggend op een matje) of meer interactief zijn afhankelijk van het moment of doel van het event.
Voor meer informatie, neem contact met ons op.