Workshops

Sjamanistische workshops en ceremonieën geven verdieping. Je voelt je verbonden met hemel en aarde en al haar bewoners. Deze verbinding is ook voelbaar tussen de deelnemers.
Witte Wind geeft de volgende workshops:

Drumcirkel

We maken eerst een medicijnwiel van edelstenen en kristallen. Met de geur van salie maken we een heilige cirkel en we maken een vuur. We roepen de windrichtingen aan. In een sjamanistische drumcirkel stem je op elkaar af en bouw je samen een ritme op. Je ervaart de transformerende kracht van de drum. Je bespeelt de sjamanendrum, pow-wow, djembé, rainstick, fluit en andere oer-instrumenten.
Als het droog weer is houden we de drumcirkels buiten in de natuur: aan de Rijn in Wageningen of op de Kattenberg in Twente (bij Markelo). Ervaar het ritme van de natuur onder het licht van de volle maan. De drumcirkel valt tegelijk of enkele uren voor of na de volle maan. Dan is de kracht van de maan het sterkst.
Bij te koud of te nat weer is de drumcirkel binnen bij Witte Wind.
Ervaring met muziek is niet nodig. Het is leuk als je je eigen instrument meeneemt.

Kijk in de agenda voor de eerstvolgende drumcirkel en meld je aan via het contactformulier.
Wil je een drumcirkel ceremonie houden met je eigen groep vrienden of familie. Dat kan ook?
Neem contact met ons op om te overleggen over de details, via het contactformulier.

Shamanic Retreat

Voor verdieping en transformatie. Retraite waarbij je naar binnen gaat, in je hart. Je ontmoet passie en liefde. In het vuur laat je los wat je niet meer nodig hebt. Oude energieën transformeren. Je verbindt je met het leven.
Een workshop die je verbind met jezelf. Die je helpt dieper liggende gevoelens en gedachten te onderzoeken en bewust te worden, en blokkerende patronen los te laten.
In deze workshop doen we meditaties bij de Steencirkel, en doen we zelfonderzoek in de natuur met het spiraal-labyrint en met een stilte-wandeling. Het maken van een natuur-mandala is een voorbereiding voor de uitgebreide despacho-ceremonie die we houden. En ceremonie geïnspireerd op de rituelen van de Quro’s – een incavolk van de Andes uit Peru- ook doen bij belangrijke gebeurtenis. Aan het eind maken we een vuur om de despacho naar de kosmos te verzenden.
Als je er aan toe bent om oude patronen los te laten en nieuw vertrouwen te vinden, dan is deze workshop vast iets voor jou.

In de prachtige natuur van de Kattenberg in Twente vind je delen van jezelf.
Kijk in de agenda voor de eerstvolgende Retreat, en geef je op via het contactformulier.

Wil je een retraite houden met je eigen groep vrienden, collega’s of familie. Dat kan ook?
Neem contact met ons op om te overleggen over de details, via het contactformulier.

Hieronder een filmpje van de laatste Shamanic Retreat op de Kattenberg, van een gedeelte van de despacho-ceremonie.  (geef de video even tijd om te laden)

Healing Song Cirkel

Je ervaart wat de kracht van stemmen en de klanken van de sjamanendrums en ratels met je doet. Elk apart zijn ze al heel krachtig, maar samen…. In deze workshop mag je jouw wens voorleggen en krijg je antwoord in de ‘droomtijd’. Een Healing Song geeft inzicht, heling en maakt bewust.

Eerst nemen we je mee in een begeleide meditatie, waarin we na verloop van tijd ook onze stem inzetten. Dit is een manier om de deelnemers met elkaar te verbinden en af te stemmen op elkaar en de aarde.
Elke deelnemer onderzoekt daarna in zichzelf welke healing hij wil ontvangen, en welk woord daarbij hoort. De volgende stap is dat elke deelnemer één voor één de krachten van de hele groep mag inzetten om zijn wens te beantwoorden door te zingen en te trommelen.
Een Healing Song wordt vaak in de droomwereld (de 4e dimensie) ervaren. Dit is wat de Indianen de droomtijd noemen. Een Healing Song ervaring geeft inzicht en heling.

Kijk in de agenda voor de eerstvolgende Healing Song Cirkel of meld je aan via het contactformulier voor de eerstvolgende Healing Song Cirkel.
Wil je een Healing Song Cirkel houden met je eigen groep vrienden, collega’s of familie? Dat kan natuurlijk ook. Neem contact met ons op om te overleggen over de details.

storytelling

Rode Tent

Duizenden jaren geleden deelden vrouwen lief en leed rond nieuwe maan. Hier werden rituelen uitgevoerd, verhalen verteld en kennis rond geboorte en geneeskrachtige kruiden doorgegeven. Een plek van zusterschap. Geïnspireerd  op het boek van Anita Diamand ‘de Rode Tent’ zijn er vandaag de dag wereldwijd Rode Tenten ontstaan die plek geven voor vrouwen van alle leeftijden, allerlei komaf, met allerlei beroepen, met welke huidskleur dan ook. De hedendaagse Rode Tent is een fijne ‘women only’ plek. Een warm, rood aangeklede ruimte waar vrouwen samenkomen en waar even niets hoeft. Een plek voor het delen van verhalen, luisteren zonder oordeel en met respect voor elkaar. Er worden geen oplossingen of adviezen gegeven, het gaat om werkelijk gehoord of gezien te worden. Dat is heling.

Geliefde vrouw, wat je achtergrond, huidskleur of leeftijd ook is. Je bent welkom!
Kijk gauw in de agenda voor de eerstvolgende datum en geef je op.

 

Ceremonies bij speciale persoonlijke gelegenheden

Bij geboorte, huwelijk, scheiding en overlijden een sjamanistisch ritueel uitvoeren zorgt voor meer verdieping en verwerking van deze gebeurtenis. In overleg met jou/ jullie verzorgen we graag een ritueel met een vuur en despacho. Of we vullen de ceremonie op andere wijze in.
Lees ook de blogs over deze onderwerpen: Handfasten ceremonie in de natuuronze eigen sjamanistische huwelijksceremonie.
Voor meer informatie over ceremonies bij speciale gelegenheden, neem contact met ons op, via het contactformulier.

Handfasten ceremonie in de Natuur

Ceremonies in de natuur

Witte Wind geeft ook sjamanistische ceremonies in de natuur, de viering van de wintersolstice, zomersolstice en de lente- en herfst equinox.
Ervaar deze rituelen op bijzondere krachtplaatsen in Nederland, bijvoorbeeld op de Utrechtse Heuvelrug, aan de Rijn of op de Veluwe. In de krachtige energie van bijzondere plaatsen in de natuur, maken we samen een veld van klanken door verschillende sjamanistische instrumenten te bespelen, zoals de sjamanendrum, rainstick, boiing, zang, etc. Je voelt je verbonden met de natuurkrachten in jezelf en om je heen. Een feest voor jezelf en de aarde.

Kijk in de agenda voor de eerstvolgende ceremonie en meld je aan.

Edelstenen steencirkel
Vortex van edelstenen

Workshops op maat

Wil je een leuke activiteit voor je verjaardag, personeels-uitje, kinderfeest, of met een groep vrienden? Witte Wind geeft drumcirkels of workshops voor groepen van alle leeftijden. Verras je vrienden, collega’s, familie, kinderen etc. met een klankworkshop. Deze klankworkshop geeft Witte Wind op locatie of in de praktijkruimte; afhankelijk van je wens.
De richtprijs voor een groep is ongeveer 15 euro pp (met een minimum van 150 euro per workshop). De richtprijs voor kinderen is circa 15 euro. (vanaf 8 kinderen of 150 euro) Een klankworkshop duurt gemiddeld 1 a 1,5 uur, afhankelijk van de doelgroep. Meerprijs voor op locatie werken is 50 euro. Prijs op aanvraag, afhankelijk van de soort workshop; en afhankelijk van het aantal personen.
Voor meer informatie, neem contact met ons op.