Over ons

Witte Wind inspireert je om je eigen waarheid te creëren in het moment en te bewegen in de stromen van vrijheid. Oftewel verbinding tussen aarde en de kosmos, samenkomend in ons hart. Witte Wind is een van de zonnezegels uit de Maya-kalender.
Witte Wind, praktijk voor sjamanisme en klankhealing is de praktijk van Jan-Willem ter Balkt en Caroline Sleurink.

Jan-Willem en Caroline aan de Rijn

 

Jan-Willem

Jan-Willem ter Balkt is een sensitieve klanktherapeut en ervaren sjamanistisch begeleider. Hij verstaat de kunst om van hart tot hart te communiceren, waarbij taal niet nodig is. Vanaf 2012 gebruikt hij deze talenten ook in de zorgsector met sessies, workshops en concerten. Hij bouwde in de afgelopen jaren veel ervaring op in het werken met klank en sjamanistische werk.

Passie voor muziek
Als kleine jongen is Jan-Willem al geïnspireerd door muziek. Aanvankelijk lijkt hij zijn vader op te volgen als boer in Twente en studeert biologie.  Zijn relatie met muziek en klank ontwikkelt zich door het zelf spelen van toetsen of gitaar in een band, en het geven van pianoles en gitaarles aan jongeren. Muziek en het verzamelen van bijzondere muziek- en wereldinstrumenten, ontdekken en experimenteren met klank is een groeiende hobby. Maar het werken met mensen heeft zijn hart. Hij schoolt zich tot tuintherapeut, en werkte met veel plezier in de zorg.

Klankschalen
Als hij een diepgaande opleiding tot spiritueel werker afrond voelt hij dat zijn kwaliteit ligt in het werken met de bijzondere klanken van klankschalen. Hij volgt hiervoor aanvullende trainingen op dit gebied bij o.a. Jan van der Stappen, Kees Peters en Coen Teurlings.  In de loop van de tijd wordt hij steeds vaker gevraagd voor workshops en sessies, ook in de zorg.

Smudgen voor een verbindingsceremonie

Sjamanisme
In zijn  jeugd ervaart Jan-Willem de natuur in prachtige heuvels rond Markelo in Twente. Hier ligt de bron voor zijn interesse in het  sjamanisme dat hij later in zijn leven ontdekt. Door te reizen ontdekt hij bijzondere krachtplekken en verdiept hij zich in het sjamanisme. Hij volgt de 4-jarige opleiding tot Spiritueel Werker en vele aanvullende workshops en trainingen op het gebied van sjamanisme. Het contact met de paco’s uit Peru geven hem de motivatie om sjamanisme in zijn werkwijze te integreren. Het werken met muziek en de natuur zijn voor Jan-Willem een grote bron van vreugde.

Samenwerken
Jan-Willem leert in 2007 Caroline kennen op opleiding voor Spiritueel Werker en krijgen een liefdesrelatie. In 2015 verbinden ze zich aan elkaar met een sjamanistische huwelijksceremonie. Zij vinden het heerlijk om samen te werken en muziek te maken.

Caroline Sleurink is levenscoach en klankspeler. Als kind groeit zij op in een muzikale familie en leert orgel en piano spelen, en zingt de hele dag door. Zij gaat verder als twintiger met zangimprovisatielessen. Na haar veertigste groeit haar liefde voor klank en zang in het werken met mensen door de klank- en stemtrainingen bij o.a. Kees Peters, Marius Engelbrecht en Anke de Jong.

Caroline Sleurink

Haar werk  ligt aanvankelijk in de zakelijke dienstverlening als projectleider, teamleider en coach. Als dit verandert is zij nodig als mantelzorger voor de broer van Jan-Willem en gaat zij hiernaast een aantal jaren werken als zorgvrijwilliger bij het Hospice in Wageningen-Renkum. Dit is voor haar als een lang vervulde wens. Zij ontdekt hoe mooi het werken in de zorg kan zijn. Dit werk betekent voor haar een verandering in haar loopbaan. Zij ontwikkelt zich tot levenscoach en counselor.

Coach-Counselor
Caroline volgt vanaf 1998 opleidingen en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Door haar brede belangstelling doet zij kennis en ervaring op over het enneagram, reiki, emotioneel lichaamswerk, ademtherapie, klankschalen, soulvoice, voice-dialoque, human design, sjamanisme, innerlijke kind-werk, systemisch werk, individuele opstellingen, innerlijke familie, transactionele analyse, coaching en counseling en nog veel meer. Het integreren van alles wat zij hierin geleerd heeft geeft haar een brede basis voor het werken met mensen. Zij werkt graag als coach/counselor met jou aan de levensthema’s die voor jou spelen. Zoals werkthema’s maar ook tegenslag, verlies en relaties.

Samen een klankconcert voorbereiden
Praktijk Witte Wind