Over Jan-Willem

Wittlogo-monde Wind is een initiatief van Jan-Willem ter Balkt en Caroline Sleurink.
Witte Wind staat voor de onzichtbare kracht die ervoor zorgt dat we in beweging komen. Het verbindt voelen en denken, en trekt de geest in de materie. Witte Wind nodigt je uit diep te ademen om je lichaam te doordrenken met ‘goddelijke’ adem. Het kosmische en het aardse verbonden in het NU. Witte Wind inspireert je om je eigen waarheid te creëren in het moment en te bewegen in de stromen van vrijheid. Oftewel verbinding tussen aarde en de kosmos, samenkomend in ons hart. Witte Wind is een van de zonnezegels uit de Maya-kalender.

Jan-Willem:

Ik word blij van de natuur, muziek maken en luisteren, samen met anderen het leven vieren; mijn vrouw Caroline, mijn (stief-bonus-cadeau)dochters; reizen, heilige krachtplekken bezoeken. Mijn levensdoel, vervulling, missie, mijn pad. Ik kan er alles in kwijt. Natuur, muziek.

Ik ben opgegroeid op een boerderij in Markelo, een dorp in Twente. Ik keek uit op twee heuvels, on-Nederlands. Tussen de dieren en in de natuur voelde ik me thuis. Zwervend door de bossen van de Kattenberg kwam ik helemaal tot mezelf en ervaarde al jong contact met de bron. Als ik muziek luisterde en speelde ging voor mij een andere wereld open. Een magische wereld, vergelijkbaar met de natuur. Deze combinatie van muziek en natuur kwamen later samen in het sjamanisme.

Ik ging biologie studeren in Wageningen om het mysterie van ‘het leven’ te ontrafelen. Waarom groeit een eikenboom, zoals hij groeit? Hoe weet de eikel dat hij zo moet groeien? Allemaal vragen; op de universiteit kreeg ik er maar gedeeltelijk antwoord op. Wel was mijn belangstelling voor biologische landbouw en landschap en natuurbeheer gewekt. Samenwerken met de natuur en de natuurwezens.

Door de studie raakte ik in mijn hoofd en ik besloot om met mijn handen te werken. Ik runde een biologische tuinderij, werkte op zorgboerderijen, maneges en ging reizen naar krachtplekken. Groot-Brittanië, Ierland, Frankrijk, Egypte, Israël, de Canarische Eilanden, Spanje, Portugal en de Verenigde Staten. Ik voelde me daar thuis en deze krachtplekken heelden mij.

Ondertussen volgde ik verschillende workshops, trainingen en opleidingen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, geomantie (energielijnen van de aarde) en sjamanisme. Na de 4-jarige opleiding “Spiritueel Werker” voelde ik dat het de tijd was om mijn praktijk op te gaan zetten. In 2010 startte ik Witte Wind. Ik werd lid van Happines4all en sloot mij aan bij dit netwerk van mensen die bezig zijn met bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit.

Op de opleiding voor Spiritueel Werker heb ik Caroline leren kennen. We gingen samenwonen in Wageningen. Eind augustus 2015 hebben we ons verbonden met een sjamanistische huwelijksceremonie. Ik vind het fijn om met elkaar workshops en klankconcerten te geven. We vullen elkaar aan door onze verschillende persoonlijkheden en versterken elkaar: 1+1=3.

Vanaf 2017 is een hele grote wens in vervulling gegaan. Op een hele bijzonder plek op de Kattenberg bij Markelo is een fijne plek ontstaan om ceremonieën en workshops te geven. Een plek waar steeds meer bloemen gaan bloeien tussen de steencirkel die we daar hebben neergelegd. Er ligt ook een prachtig labyrint om je te lopen voor je levensvragen. Bijzonder is dat zo mijn voorouders verbonden blijven aan mijn werk en mij steunen op mijn pad.

Mijn hartenwens is: Ceremonies houden, despacho’s, reizen en reizen organiseren, wonen (met Caroline) op een plek buiten in de natuur. Workshops en concerten geven op bijzondere plaatsen en bij andere centra. Aansluiten bij initiatieven die het welzijn  van de aarde bevorderen; met anderen ceremonies geven voor de aarde. Samenwerken met verschillende volkeren, culturen.

Witte Wind is mijn levensdoel, vervulling, missie, mijn pad.
Ik kan er heel veel van mijn interesses en passie in gebruiken.