Over Caroline

Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, en te ‘zijn’. Het kost soms moeite om de zorgen van alledag los te laten, maar ben ik eenmaal losgewaaid, dan is het ‘daar’ waar ik het liefste ben, op een mooie plek in de natuur. Aan de uiterwaarden bij de Rijn, in het Renkums Beekdal, de Blauwe Kamer of de Grebbeberg, of soms wat verder weg op magische plekken bij Avebury, Glastonbury of het eiland Staffa.

Ik heb geleerd dat de natuur ons kan helpen te verbinden met ons lichaam, met onze eigen bron. Dat geef ik graag door. Met mooie ceremonies en methodieken geïnspireerd op de leefwijze van natuurvolken (en vrouwen).

De voorbereidingen naar ons sjamanistische huwelijk hebben me meer zelfvertrouwen gegeven en kracht om nog meer in mezelf te staan. De ceremonie zelf heeft ons dichter bij elkaar gebracht. En hoe dichter we bij het ritueel kwamen hoe duidelijker ik voelde dat het ook de bedoeling is dat we samen werken, samen voor Witte Wind. (Zie ook mijn blog over onze huwelijksceremonie.)

Als ik terug kijk op mijn leven tot nu toe, zie ik dat ik een mooie reis maak om mezelf te vinden, mijn eigen waarheid. Ik groeide op in een gereformeerd gezin. Toch voelde ik al jong – ik was toen 10 jaar- dat mijn waarheidsbeleving niet aansloot bij die van mijn ouders. In mijn beleving was ‘het’ grootser en ruimer. Toen ik ouder werd verhuisde ik naar Amsterdam en onderzocht ik het leven op mezelf en relaties. Ik maakte me los van mijn christelijke achtergrond. Ik ontmoette mensen die met persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit bezig waren. Ik deed allerlei trainingen en opleidingen om mezelf beter te leren kennen en mijzelf verder te ontwikkelen. Dat was heel fijn want ik was van binnen erg onzeker en de kloof tussen binnen en buitenkant was erg groot geworden. Ik leerde over het enneagram, reiki, emotioneel lichaamswerk, voice-dialoque, ademtherapie, human design, sjamanisme, klankschalen, stemwerk, soulvoice, innerlijk kind-werk, systemisch werk, human design, innerlijke familie, individuele opvoedopstellingen, coaching en counseling.

Ik vind het leuk om alles wat ik geïntegreerd heb in mijn wezen toe te passen binnen Witte Wind. Ik wil graag samen met Jan-Willem mooie workshops en events organiseren die mensen dichter bij zichzelf brengen. Meer contact met de aarde, minder in ons hoofd; een nieuw bewustzijn waarin we ons verbonden voelen met ons hart, de aarde, de kosmos en elkaar.

Vanaf 2017 ben ik zelf actiever geworden als coach-counselor. Bij deze gesprekken gebruik ik individuele opstellingen en werk ik met het model van de innerlijke familie.

Jan-Willem heb ik in 2007 ontmoet op de opleiding ‘Spiritueel Werk’. In het begin van onze relatie werd mij in visioenen duidelijk dat wij al vele levens samen zijn, in liefde en niet-liefde, macht en onmacht. Het voelt voor mij dat in dit leven, al onze vorige levens samen geïntegreerd worden. We kunnen nu zijn wie we zijn, in liefde met elkaar. Die liefde is de fundering van ons werk samen.