Klankhealing

Klank is trilling; het dringt diep door in je lichaam en geest. Dit gebeurt via het vocht/ water in je lichaam. Het brengt orde, helderheid en rust in je lichaam en je denkpatronen. Daardoor kun je je beter concentreren. Bij een klankhealing ervaar je diepe rust en stilte. Lichamelijk en geestelijk raak je helemaal ontspannen en in balans. Door deze veranderingen stem je je meer af op jezelf. Als gevolg hiervan leer je vanuit je eigenheid keuzes te maken en deze te verankeren in het dagelijks leven. Door een betere concentratie en helderheid ga je je focussen op aspecten die werkelijk van belang zijn.

Voorbereidingen voor klankconcert

Lagen van bewustzijn

Via klank ervaar je emoties zoals vreugde, verdriet, blijdschap en geluk. Klank dringt door tot in de diepere lagen van je bewustzijn. Door je hiervoor open te stellen kom je in evenwicht en in je kracht.

De behandeling: klankschalen en sjamanendrum

In de behandeling maak ik gebruik van verschillende instrumenten zoals: de sjamanen-drum, klankschalen (metalen en kristallen), ratels, etc. en mijn stem. Deze instrumenten werden en worden nog steeds gebruikt in het sjamanisme (o.a  bij de indianen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Siberië, Mongolië , Tibet, Nepal, Australië en Afrika). In verschillende culturen en religies waaronder het boeddhisme en het hindoeïsme gebruiken ze muziek om een andere staat van bewustzijn te krijgen.

Klankhealing met de stem

Bij klankhealingen en klankconcerten maken we ook gebruik van de stem. Het mooie van werken met de stem is dat de intentie een extra dimensie wordt in het helingwerk. Waar klank diepere lagen aanraakt in je lichaam, zorgt het richten van de intentie bij het stemwerk ervoor dat de klankhealing nog dieper gaat en helpt bij transformeren.

Diepe meditatie

Klank laat allerlei gedachtepatronen los, je ontspant en lichaam en geest komen weer in evenwicht. Je wordt bewust van de stilte en de eenheid met alles. Het bewust beleven van je stem maakt je vrijer. Het ritme van de drum resoneert met de hartslag, waardoor je hart wordt geopend en de liefde stroomt.

Wil je ook een individuele sessie ervaren? Maak een afspraak.

Individuele sessie