Over ons

Wittlogo-monde Wind is een initiatief van Jan-Willem ter Balkt en Caroline Sleurink.
Witte Wind staat voor de onzichtbare kracht die ervoor zorgt dat we in beweging komen. Het verbindt voelen en denken, en trekt de geest in de materie. Witte Wind nodigt je uit diep te ademen om je lichaam te doordrenken met ‘goddelijke’ adem. Het kosmische en het aardse verbonden in het NU. Witte Wind inspireert je om je eigen waarheid te creëren in het moment en te bewegen in de stromen van vrijheid. Oftewel verbinding tussen aarde en de kosmos, samenkomend in ons hart. Witte Wind is een van de zonnezegels uit de Maya-kalender.

Jan-Willem:

Ik word blij van de natuur, muziek maken en luisteren, samen met anderen het leven vieren; mijn vrouw Caroline en onze dochters; reizen, heilige krachtplekken bezoeken. Mijn levensdoel, vervulling, missie, mijn pad. Ik kan er alles in kwijt. Natuur, muziek.

Ik ben opgegroeid op een boerderij in Markelo, een dorp in Twente. Ik keek uit op twee heuvels, on-Nederlands. Tussen de dieren en in de natuur voelde ik me thuis. Zwervend door de bossen van de Kattenberg kwam ik helemaal tot mezelf en ervaarde al jong contact met de bron. Als ik muziek luisterde en speelde ging voor mij een andere wereld open. Een magische wereld, vergelijkbaar met de natuur. Deze combinatie van muziek en natuur kwamen later samen in het sjamanisme.

Ik ging biologie studeren in Wageningen om het mysterie van ‘het leven’ te ontrafelen. Waarom groeit een eikenboom, zoals hij groeit? Hoe weet de eikel dat hij zo moet groeien? Allemaal vragen; op de universiteit kreeg ik er maar gedeeltelijk antwoord op. Wel was mijn belangstelling voor biologische landbouw en landschap en natuurbeheer gewekt. Samenwerken met de natuur en de natuurwezens.

Door de studie raakte ik in mijn hoofd en ik besloot om met mijn handen te werken. Ik runde een biologische tuinderij, werkte op zorgboerderijen, maneges en ging reizen naar krachtplekken. Groot-Brittanië, Ierland, Frankrijk, Egypte, Israël, de Canarische Eilanden, Spanje, Portugal en de Verenigde Staten. Ik voelde me daar thuis en deze krachtplekken heelden mij.

Ondertussen volgde ik verschillende workshops, trainingen en opleidingen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, geomantie (energielijnen van de aarde) en sjamanisme. Na de 4-jarige opleiding “Spiritueel Werker” voelde ik dat het de tijd was om mijn praktijk op te gaan zetten. In 2010 startte ik Witte Wind. Ik werd lid van Happines4all en sloot mij aan bij de kerngroep. Happiness4all is een netwerk van mensen die bezig zijn met bewustwording. Ik voel mij daar als een vis in het water.

Op de opleiding Spiritueel Werker heb ik Caroline leren kennen. We gingen samenwonen in Wageningen. Eind augustus 2015 zijn we getrouwd met een sjamanistische huwelijksceremonie. Ik vind het fijn om met elkaar workshops en klankconcerten te geven. We vullen elkaar aan door onze verschillende persoonlijkheden en versterken elkaar: 1+1=3.

JW en Caroline aan de Rijn bij de Blauwe Kamer
Aan de Rijn

Mijn hartenwens is: Ceremonies houden, despacho’s, reizen en reizen organiseren, wonen (met Caroline) op een plek buiten in de natuur en een steencirkel in de tuin. Workshops en concerten geven op andere centra, zoals de Pyramide in Gendt of Het Beaufort in Markelo. Aansluiten bij initiatieven, zoals de inheemse drum-tour. Met anderen ceremonies geven voor de aarde. Samenwerken met verschillende volkeren, culturen.
Witte Wind is mijn levensdoel, vervulling, missie, mijn pad. Ik kan er alles in kwijt, natuur & muziek.

Caroline:

Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, en te ‘zijn’. Het kost soms moeite om de zorgen van alledag los te laten, maar ben ik eenmaal losgewaaid, dan is het ‘daar’ waar ik het liefste ben, op een mooie plek in de natuur. Aan de uiterwaarden bij de Rijn, in het Renkums Beekdal, de Blauwe Kamer of de Grebbeberg, of soms wat verder weg zoals in het Sibillini Gebergte in Italië, het Geirangerfjord in Noorwegen of het Killarney National Parc in Ierland.

Tot 2014 had ik een mooie carrière in het bedrijfsleven; door een reorganisatie veranderde dat. Innerlijk wist ik dat het mijn tijd was om dit pad los te laten. Toch was het erg moeilijk voor me omdat ik me hier erg mee geïdentificeerd had. Nu vind ik het fijn vanuit mijn eigen ritme te leven, meer in mijn lijf en mijn buik. Ik vind het fijn om aan te pakken wat er op mijn pad komt en te doen waar ik blij van wordt. In het najaar van 2014 kwam het idee van Healing Song bij me binnen, en ben ik begonnen met workshops Healing Song.

De voorbereidingen naar ons sjamanistische huwelijk hebben me meer zelfvertrouwen gegeven en kracht om nog meer in mezelf te staan. De ceremonie zelf heeft ons dichter bij elkaar gebracht. En hoe dichter we bij het ritueel kwamen hoe duidelijker ik voelde dat het ook de bedoeling is dat we samen werken, samen voor Witte Wind. (Zie ook mijn blog over onze huwelijksceremonie.)

Als ik terug kijk op mijn leven tot nu toe, zie ik dat ik een mooie reis maak om mezelf te vinden, mijn eigen waarheid. Ik groeide op in een gereformeerd gezin. Toch voelde ik al jong – ik was toen 10 jaar- dat mijn waarheidsbeleving niet aansloot bij die van mijn ouders. In mijn beleving was ‘het’ grootser en ruimer. Toen ik ouder werd verhuisde ik naar Amsterdam en onderzocht ik het leven op mezelf en relaties. Ik maakte me los van mijn christelijke achtergrond. Ik ontmoette mensen die met persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit bezig waren. Ik deed allerlei trainingen en opleidingen om mezelf beter te leren kennen en mijzelf verder te ontwikkelen. Dat was heel fijn want ik was van binnen erg onzeker en de kloof tussen binnen en buitenkant was erg groot geworden. Ik leerde over het enneagram, reiki, emotioneel lichaamswerk, voice-dialoque, ademtherapie, human design, sjamanisme, klankschalen, stemwerk, soulvoice, innerlijk kind-werk, systemisch werk, coaching en counseling.

Ik vind het leuk om alles wat ik geïntegreerd heb in mijn wezen toe te passen binnen Witte Wind. Ik wil graag samen met Jan-Willem mooie workshops en events organiseren die mensen dichter bij zichzelf brengen. Meer contact met de aarde, minder in ons hoofd; een nieuw bewustzijn waarin we ons verbonden voelen met ons hart, de aarde, de kosmos en elkaar.

Jan-Willem heb ik in 2007 ontmoet op de opleiding ‘Spiritueel Werk’. In het begin van onze relatie werd mij in visioenen duidelijk dat wij al vele levens samen zijn, in liefde en niet-liefde, macht en onmacht. Het voelt voor mij dat in dit leven, al onze vorige levens samen geïntegreerd worden in een liefdevolle apotheose. We kunnen nu zijn wie we zijn, in liefde met elkaar. Die liefde is de fundering van ons werk samen. We vieren het leven.

Geniet met ons mee!
Geniet met ons mee!