Oogst

Dankbaarheidsritueel Loch Ranoch

We kijken terug op een fijne zomer met veel zon en ook wat regen. Zelfs in ons vakantieland Schotland scheen de zon overvloedig. We mochten mooie plekken bezoeken en inspiratie vinden in de natuur en bij geweldige energieplekken. Zoals Staffa, Iona, Kilmartin, Schiehallion, Glen Lion en het Peebles Arboretum.

Steencirkel Croft Moraig

Toen we thuiskwamen was daar nog een heerlijk harmonieus samenzijn met de kinderen die nu steeds meer hun eigen leven gaan leiden en volwassen worden. Een tijd van dankbaarheid en verbinding in de bedding van ons gezin en huis; voelt als het genieten van een rijke oogst.
Nu is zij vertrokken naar een verre stad voor haar studie. We zijn nog steeds verbonden. En ook is daar het loslaten en vertrouwen dat zij haar eigen weg vind en gaat. Een gevoel van dankbaarheid.

Bemoste boomstammen op Skye

Tegelijkertijd is er de zon die zich terugtrekt zodat we weer meer teruggeworpen worden op onszelf. Nog even en dan is daar het moment van de equinox; het moment dat de zon echt naar de zuidelijke kant van de evenaar gaat. Dan wordt het herfst en gaan we een periode in waarin de zon meer en meer afwezig is tot aan midwinter. De natuur doet ons voor hoe we kunnen loslaten en terugtrekken in onszelf om te rusten en weer op te laden; onze kern te vinden.

Gebed voor Moeder Aarde op Mull