Meer energie en levensgeluk!

‘Leven van licht’, misschien heb je er weleens van gehoord. Leven van prana, de levensenergie.

Vorig jaar in de nazomer viel mijn oog op een filmpje op facebook hierover. Het raakte me gelijk. Ik moet eerlijk bekennen, op dat moment voelde ik me gefrustreerd over het koken voor ons gezin. Wat lastig kan het zijn als moeder om voor iedereen een gezonde maaltijd klaar te maken. Een maaltijd die enthousiast begroet en smakelijk gevonden wordt. De oudste lust geen broccoli, bloemkool, courgette en rode bieten, maar eet dan wel weer graag rauwe wortels en wil steeds vaker vlees eten. Iets waar ik mijn kinderen niet mee heb opgevoed. Mijn jongste wil het liefste pizza, patat,  pannenkoeken en appelmoes. Maar eet wel weer met plezier broccoli, bloemkool en hutspot met een vega-braadworst. Jan-Willem wil weer vaker vis gaan eten en ik eet graag een Thaise curry of een peulvruchtensalade. Zie je de uitdaging?  Pffff…….

Toen ik dat filmpje zag, was mijn aandacht getrokken. Ik moet erbij zeggen, goed geïnformeerde vrienden vertelden ons al een paar jaar geleden over de mogelijkheid van het leven van licht. Dus het concept was niet helemaal nieuw.

We lezen artikelen en websites, bekijken filmpjes op internet . We bezoeken iemand die al ruim een jaar van licht leeft met deze methode. We delen vragen en informatie bij een Whatsapp-groep ‘leven van licht’. Kortom we informeren ons op allerlei manieren. Uiteindelijk staat voor ons vast: ‘het voelt goed’.

Begin november krijgen we in Denemarken tijdens een seminar de activatie van ons DNA, waardoor het voor ons mogelijk is om van het licht te leven. Onze gezondheid wordt gecheckt en we krijgen homeopathische ondersteuning voor de detox die ons lichaam krijgt. Wat ons aanspreekt bij deze bijzondere techniek is dat de levensenergie die beschikbaar komt voor ons wezen ons meer bewustzijn biedt, en ons verder helpt  bij onze emotionele en spirituele ontwikkeling. Het gaat dus niet alleen over eten, het gaat over meer bewustzijn, meer groei op alle vlakken van ons leven: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Maar wat houdt dat dan in? Wat heeft het ons opgeleverd.

Vooraf zijn wij relatief gezond. Toch is het heerlijk dat de kleine ongemakken die ik had qua gezondheid verbeteren en verdwijnen. Zo had ik altijd pijn van een oude blessure in de schouder tijdens het sporten. En … na een paar weken is het weg en blijft weg. Ik bemerk dat mijn chronische verkoudheid minder is geworden. Laatst ging ik wat verlaat op weg – naar een informatieavond van de school van mijn kinderen- zonder zakdoeken, en ik maakte me tijdens de fietsrit zorgen over het gemis hiervan in mijn handtas. Maar ik kom na afloop thuis, en realiseer me dat ik dat pakje zakdoeken helemaal niet gemist heb: niet nodig. Bijzonder hoe met de inname van de levensenergie ons lichaam beter voor zichzelf kan zorgen.

Na een week of zes kijk ik in de spiegel en valt mij iets op aan mijn ogen. Ik moet echt even goed kijken. Wat is er nu anders? Normaal toont mijn linkeroog iets kleiner….. Ik kijk nog een keer goed. Mijn oogopslag is nu gelijk.  Wellicht weet je wat dit betekent: balans tussen linker en rechter hersenhelft, balans tussen verstand en gevoel. En die balans is er nog steeds.

Ik merk dat het eenvoudiger is te merken wanneer ik even de ‘lucht inschiet’. Het wordt hierdoor voor mij gemakkelijker om in het moment te kiezen om even een aardingsoefening te doen. Het blijft voor ons als voor ieder ander, we zijn in proces. We leren van wat op ons pad komt. Maar het gaat wel gemakkelijker, doordat we als vanzelf beter in ons lijf zitten en helderder zijn.

Dan toch nog even over het eten. We eten nog maar 50 % van wat we aanvankelijk aten. Maar vooral: we eten wat goed voelt, wat fijn voelt. We hoeven niet meer te eten om onze buik te vullen om te voorkomen dat we honger krijgen. We eten wat goed voelt! En dat helpt ons weer extra om geaard en in het moment te zijn. We zitten in een transitie een proces om dichter bij ons zelf te zijn en te blijven en elke dag komen we verder met onze innerlijke, energetische schoonmaak: ons detox-proces. Ons lichaam krijgt voortdurend een enorme detox, en blijft detoxen. Het ligt in de verwachting dat het een paar jaar duurt voordat wij op alle fronten helemaal schoon zijn. Maar daar hebben we alle vertrouwen in. We genieten elke dag van het proces van leven, zijn en bewust beleven wat op ons pad komt. Omzetten van patronen, maar vooral heel veel genieten van wat het leven ons biedt.

We ervaren veel meer vrijheid. En dat geeft een hoop energie en levensgeluk!

*Andere informatie over deze methode van ‘leven van licht’:

 

Eén gedachte over “Meer energie en levensgeluk!

  • 20 maart 2017 om 12:11
    Permalink

    Het volgende boeit me: de weg tot het leven van licht; de detox van het lichaam, de activatie van het DNA.Ik weet zeker dat er meer energie vrij komt als er geen vuiltje meer in de weg zit. En dat resulteert in het verhogen van het bewustzijn, Daarvoor zijn we tenslotte hier. een totaal balans dient zich aan. Ook het Zijn, begrip voor alles en allen en liefde.

Reacties zijn gesloten.