Poort van Heling

In Denemarken, in het noorden van Jutland bij Hobro ligt een prachtig ringfort van de Vikingen. Het is een oude plek. Midden in het ringfort ligt een prachtige energetische kristallen schedel* poort naar de Pleiaden, een poort van heling. Als we voor een seminar in Denemarken zijn, willen we dit dolgraag bezoeken.

Al als we aankomen in het glooiende landschap valt me gelijk de fijne, zachte energie op. De zon schijnt, het is koud, maar het voelt hier echt goed. We lopen door een soort poortgebouw naar het ringfort. Voor het ringfort staat een kopie van een langhuis uit de tijd van de Vikingen, een groot huis van grove balken. Ook van een hele tijd terug, maar de energetische poort die we willen bezoeken is van langer geleden.

dk-fyrkat-20161110_123249
Aan de rand van het ringfort Fyrkat

De omgeving is prachtig, in herfstkleuren, bomen, velden, water en een klein stadje in de verte.
Als we het ringfort binnen komen valt op dat perfect rond is aangelegd en dat de ingangen exact op de windrichtingen liggen en het terrein in 4 vakken is verdeeld. Op een deel van de vakken is met stenen aangegeven hoe de huizen waren geplaatst.
We willen eerst even verkennen, door een wandeling over de wallen te lopen. Wat een mooie vergezichten, en wat een groot ringfort. Het is niet mogelijk om het vanaf de wal in een keer te  fotograferen. Toch maar eens nadenken over een drone 🙂

dk-fyrkat-20161110_125645
Medicijnwiel bij Fyrkat

Dan op naar het centrum van de ring, ook hier zijn paaltjes geplaatst, waarom wordt ons niet duidelijk. We pakken onze kristallen schedels uit en plaatsen ze in een medicijnwiel. Een schelp met salie is snel in brand voor het element vuur en het openen van onze ceremonie. We smudgen elkaar, om elkaar energetisch te reinigen. De schelp wordt in het midden gelegd, de salie blijft branden. We roepen de windrichtingen aan, en doen een meditatie, we verbinden ons met de aarde. We stemmen ons af op dit kanaal van heling. Als snel voel ik de Pleiaden. Ik voel de energie van boven komen en naar de aarde stromen. Een zachte liefdevolle energie is voelbaar.
Dan pakken we onze drums en drummen stevig. Ik zing een lied van intuïtieve klanken, Ik vraag om heling voor een wereld die in de war is, voor de water protectors bij Standing Rock: een Healing Song. De energie blijft stromen. Ik voel hoop, liefde, hoop en vertrouwen.

Als de zon vertrekt, bouwen we ons medicijnwiel weer af en sluiten we af met Ohm, een verbindende klank, verbonden in het nu en met de eeuwigheid.

 

dk-fyrkat-20161110_131301
Healing Song met Drum bij Fyrkat

* Dan nog even uitleg over de kristallen schedels

Kristallen schedels kunnen in oude sjamanistische culturen op veel respect rekenen. Ze staan voor kennis en wijsheid. Dat in een kristal een heleboel informatie kan worden opgeslagen is inmiddels algemeen bekend. Maar als een kristal als schedel is gekerfd, veranderd er iets. Kristallen schedels lijken zich met ons te kunnen verbinden, en ons uit te nodigen om met hen te werken. Het is moeilijk wetenschappelijk te verklaren; het is vooral een kwestie van ervaren.

De schedels leggen zelf verbinding met jou. Je ziet ze staan, je voelt een connectie en je weet het: ‘hier moet ik wat mee’.  Zo ben ik zelf een van mijn eerste schedels tegengekomen op het Eigenwijs Festival een aantal jaren geleden. Ik zag hem staan, hield hem vast en was vervolgens heel erg ontroerd. Ik heb een kwartier gehuild. En waarom?  Een gevoel van herkenning, thuiskomen, en tegelijkertijd ook helemaal niet te verklaren.

De poort in Denemarken is een van de 13 energetische kristallen schedel poorten op de aarde. De ouden vertellen nog steeds verhalen van 13 schedels die verspreid zijn over de aarde door de sterrenvolkeren. De legende gaat dat als de schedels weer samenkomen de wereld dan weer één zal zijn.  Het bijzondere is dat er steeds meer schedels opduiken.
En niet alleen de oude zijn bijzonder. Want ook nieuwe kristallen die als schedel gekerfd zijn hebben deze eigenschappen. Kristallen kunnen immers contact maken door het veld waarin ze zich manifesteren.
De nieuwe kristallen kunnen dus heel snel de energie van de oude schedels opvangen en de kennis en wijsheid ook in zichzelf opnemen. We hopen dat je je hart voor hun kennis, wijsheid en liefde wilt openen. In een volgende blog meer hierover.

Fyrkat - ringfort
Fyrkat – ringfort

3 gedachten over “Poort van Heling

 • 18 november 2016 om 21:56
  Permalink

  Jan Willem en Caroline bedankt oor het delen van deze prachtige ervaring.
  Ga zeker deze plek opzoeken als we naar het noorden gaan.
  Hartegroet Coby

 • 13 januari 2017 om 10:07
  Permalink

  Vorig jaar zag of liever voelde ik de kristallen schedels bij Koko Pelli in Dieren. Ik had net ervaren dat stenen een verschillende energie hadden en dat was voor mij al meer dan genoeg……..de schedels waren iets te luguber voor mij…….
  Ik ben nu toch wel benieuwd wat ik ervaar als ik voor de kast met schedels sta en er eentje oppak.
  Dank voor het delen, Alice

  • 13 januari 2017 om 11:35
   Permalink

   Goed om te weten dat de perceptie van schedels in onze hedendaagse cultuur verwrongen is door allerlei invloeden.
   Kristallen schedels kunnen in oude sjamanistische culturen juist op veel respect rekenen. Ze staan voor kennis en wijsheid.
   Wie weet komt er ooit een moment dat er ook een kristallen schedel is die bij jou iets raakt en met jou wil werken. Want ze leggen zelf verbinding met jou. Maar het heeft geen haast. Vertrouw erop dat alles zich ontvouwd op het moment dat bij jou past.

Reacties zijn gesloten.