Kristallen Healing Grid

Hoe maak je een kristallen healing grid?

Wat heb je nodig:

  • een grid (bijvoorbeeld een windrichtingenkleedje)
  • edelstenen die gereinigd zijn (onder stromend water schoongemaakt zijn van energieën en eventueel opgeladen zijn onder de volle maan).
  • gereinigde ruimte waar het grid komt te liggen

Hoe werkt het?
Een kristallen healing grid is een raster waarop kristallen op een geometrische manier worden gelegd. In het geval van een windrichtingenkleedje dus in de vorm van de vier windrichtingen. Maar er zijn allerlei soorten grids verkrijgbaar. Belangrijk is dat het grid goed voelt voor jou; gebruik je intuïtie hierbij! Het grid verbindt de aarde met de kosmos. Je kunt het richten met je intentie. Het is belangrijk om een duidelijke positieve intentie te hebben. Grids worden gemaakt om iets moois te manifesteren. Je kunt voor allerlei dingen een grid maken, denk bijvoorbeeld aan liefde, gezondheid, vruchtbaarheid, focus, zelfvertrouwen, healing en nog veel meer. Een grid mag nooit gebruikt worden om anderen te controleren, of te beïnvloeden. Wil je een grid gebruiken om een ander te helen, dan heb je de toestemming van die persoon nodig om dit zuiver te kunnen doen.

20160614_100226-1
Healing grid uit Avalon

Voordat je gaat beginnen met je legging, grond je jezelf. Zoek een rustige plek in huis en verbind je met de kern midden in de aarde, bijvoorbeeld door wortels onder je voeten te visualiseren die naar het binnenste van de aarde gaan. Als je voelt dat de energie stroomt en je voeten lekker warm worden, is dat gelukt. Vervolgens maak je een verbinding met de kosmos door vanuit je kruinchakra een lichtstraal voor te stellen die naar de kosmos gaat. Bijvoorbeeld naar je favoriete ster of planeet waar je je mee verbonden voelt. Als je beide verbindingen voelt, adem je in vanuit de kosmos en weer uit naar de aarde. Je inademing verbindt jou met alles in het universum. Neem de tijd om je ademhaling te volgen en voel hoe de energie van boven naar beneden stroomt. Je bent nu gegrond en uitgelijnd. Dit betekent dat je bewust bent van je verbinding met de energiesystemen. Door te gronden neemt je lichaamsenergie en kracht toe doordat je je aura verbindt met de kosmische en aarde-energie. Als je voelt dat je goed gegrond bent, ga je met je aandacht naar je hart. Je vraagt jezelf welke wens of creatie bij jou past in dit moment. Als je van te voren al een idee had, merk je of dit nu weer bij je opkomt. Het kan soms toch weer net iets anders zijn. Wat is de juiste intentie voor het healing grid? Als er een gedachte binnenkomt, is dit jouw ingeving. Kijk dan naar de formulering van je intentie, je wens. Wat is kloppend, positief en laat anderen vrij. Maak een mooie affirmatie van je intentie en schrijf die op, bijvoorbeeld in je dagboek en volg regelmatig wat je vorderingen zijn.

Zoek dan een plaats in huis waar het grid mag liggen. Het is fijn als het een rustige plek is waar je ook bij kunt zitten. Reinig de ruimte van te voren met salie.

Dan ga je met je intuïtie aan het werk. Je legt je kleedje, grid of raster voor je en pak je edelstenen en kristallen erbij. Je gaat op je intuïtie af en voelt welke stenen op welke plek moeten liggen voor jouw intentie. Werken met de juiste intenties en op gevoel is altijd goed. In het midden van het grid plaats je je ‘hoofdsteen’. Dit kan een cluster van stenen zijn, of een piramide, een staf (wand) of een merkaba of schedel zijn. Het is in ieder geval de grootste van het grid. Dan plaats je de stenen, kristallen of schedels op de andere plekken in het grid. Voel wat voor jou klopt.

Neem even rust, stel je verbinding met de kosmos en het midden van de aarde weer voor. Ga met je aandacht naar je intentie, en spreek die hardop uit. Visualiseer hoe jouw wereld eruit ziet alsof jouw wens of intentie is uitgekomen. Als je voelt dat de intentie is overgebracht kan het grid zelf zijn werk gaan doen. En is de legging klaar.

Als je in de periode hierna langs het grid loopt, kun je je intenties nog een keer overbrengen en contact houden met je grid. Je kunt zelf bepalen hoe lang je een grid laat liggen. Blijf steeds goed voelen of het klopt in je hart. Als je intentie zuiver is, kun je geen fouten maken.

20160613_125648
Zelfgemaakt windrichtingenkleedje van wol