Lichtwerk in een hotelkamer

inyfoto ardennen wortels boom

Het is vakantie. We trekken er even op uit met zijn tweetjes. Even bijtanken in de Ardennen; lekker wandelen in de natuur, even met de voeten op de aarde lopen en die prachtige schoonheid van moeder aarde bewonderen. Prachtige bossen, glooiende lijnen en rotswanden die recht omhoog wijzen; indrukwekkend!
We hebben een voordelige kamer kunnen boeken in een landelijke gelegen Bed & Breakfast. In de avond komen we aan op onze sober doch smaakvol ingerichte hotelkamer. Het ziet er prima uit, maar toch…. Lekker even op bed liggen om nog wat te lezen voordat we gaan slapen.

En in dat moment voelen we allebei dat het toch niet helemaal pluis is hier. Er hangt iets, wat zich niet fijn voelt. We stemmen ons ieder voor zich af……..
Ik voel een meisje, op de rand van vrouw worden, lichtbruine haren en wit jurkje. Ze is angstig en verdrietig. Ik vraag me af wat er gebeurd is, waarom ze zo angstig is. En direct komt het woord ‘verkrachting’ in me op; een beklemmend gevoel om mijn keel. Ik voel dat dit genoeg is om te weten, hoef niet dieper te weten over het waarom en hoe. Ik focus me op het meisje. Ze is angstig, bang en koud, en weet niet waar ze het zoeken moet. Ze wil wel terug naar warmte, liefde en licht, maar ze weet niet hoe. Dit zieledeel van haar wil naar het licht, waar liefde is.

Ik vraag aan mijn engel, wie haar kan ophalen? En direct verschijnt er een beeld van een ouder echtpaar; twee grijzende oude mensen, opa heeft een teddybeer in de hand. Ik stem af met het meisje, en voel dat ze niet aarzelt, maar gelijk naar haar opa en oma gaat. Het ziet er prachtig uit zo met zijn drieën in een innige omhelzing, zo in het licht. Ze zwaait nog even en dan is het beeld weg.

Teddybeer B1

Jan-Willem doet het raam open om de energie te schonen en gaat de hele kamer rond met brandende salie. Hij maakt een klein medicijnwiel met de meegenomen kristallen. Het is nog een hele kunst om te zorgen dat het brandalarm niet af gaat. We willen onze gastvrouw niet ongerust maken. We stemmen nog verder met elkaar af. Is het nu goed? Hangt er nog iets?
Ja, het is in orde. De energie is schoon en fijn. We kunnen rustig gaan slapen.